luni, 8 octombrie 2007

Guess I need a loooooong shower!

Ati remarcat ca in toate filmele exista o scena a dusului? Ei, nu fiti carcotasi si nu-mi spuneti ca exista si filme fara o astfel de scena. Stiu. Dar sunt sigur ca si alea au avut una dar a fost taiata la montaj, la cenzura, ce stiu eu…? Imi imaginez echipe de filmare obosite, regizori nervosi, dupa luni de zile de munca cu scene dificile necesitand zeci de duble, cascade on the razors' edge si kilometri de pelicula irosita, strigand la cei din platou: "Hai copii, inca o dubla la scena violului si dupa aia am scapat. Mai ramane doar scena dusului dar aia, stim cu totii, e piece of cake... numa' ai grija draga mea, diseara sa mai stai la lampa cel putin doua ore ca esti alba precum mozarella...!"
Scena cu apa curgand, intepand pielea divelor, siroind pe spate, pe sani, pe buze, pe barbie. Scenaristi, regizori, actori vor sa puna in imaginile astea simboluri, intelesuri de purificare dupa o fapta urata, dupa o relatie esuata, inainte de un atentat sinucigas…
Dusul face minuni. Dusul purifica trupuri si constiinte, exorcizeaza demoni si angoase, dupa dus personajul uita pacate, trece peste remuscari, devine ready for a brand new start. Astfel, cabina de dus, din plastic sau sticla, alba si aseptica a inlocuit cabina confesionalului din lemn vechi si cafeniu din filmele mai vechi. Lumina cruda, palmele rezemate pe faianta peretelui si sunetul apei curgand au luat locul clar-obscurului din confesional si vocii smerite spunand “forgive me father for I have sinned”.

5 comentarii:

Gabriela Obodariu spunea...

Ce bine ar fi sa fie atat de simplu, nu? Singura problema ar fi cand s-ar lua apa si ar trebui sa ramai asa,pacatos.
Stii ceva, ar trebui sa fac un dus.Mai stii, poate chiar merge.

Anonim spunea...

Dusul spala probele violului. Nu-i chiar asa bun.:)

Nicu spunea...

Si, daca ma duc la politie... asa cu adn-u' aluia intact, crezi ca-l prinde?! :))

Anonim spunea...

Daca te bat cu geanta in plina strada, iti dau si un toc in cap si te duci la politie cu portretul meu robot, crezi ca ma prinde? :)
Mai bine nu te mai duci deloc, nu?:P

Nicu spunea...

Yeeaaah, baby... gimme more... harder, sweetheart... pleeaaase use the other shoe too... I've been veeery nasty...

err... no, officer, we're just foolin' around a little bit, thank you!

:)