miercuri, 28 noiembrie 2007

Nota informativa

Veti spune, citind acestea, ca sunt un delator, un turnator, ca fac politie politica! Dar sa stiti ca eu nu fac decat ce-ar face orice cetatean onorabil care simte ca o institutie a statului este in pericol sau ca i se stirbeste din autoritate. Slujind democratia si cuceririle poporului muncitor au facut asta oameni mari si caractere si mai mari. Au turnat ierarhi ai bisericii au turnat boieri precum Balaceanu Stolnici si Paleologu. A demascat si Domnul Iliescu (saru’ mana domn’ Presedinte!) cand a vazut ca o adunatura de golani platiti de Ion Ratiu amenintau o democratie fragila si un tanar stat de drept. Asta fac si eu, pastrand proportiile si cunoscandu-mi lungul nasului. Ca om de bine ce sunt demasc fara frica si fara false considerente morale, atitudinea unor concetateni fata de o institutie fundamentala, indispensabila si eminamente onorabila a aceluiasi stat si a aceleiasi, inca fragile, democratii: Politia Romana sau, mai exact, Politia Romana din Vrancea ale carei eforturi intru fericirea noastra imi sunt mai vizibile.
***
Domnilor Comisari, Inspectori, Agenti, Plutonieri,

Sa traiti!

Veti fi auzit voci dusmanoase spunand prin targ ca subsemnatul considera ca sunteti o institutie inutila, parazitara, cu oameni corupti si deloc profesionisti. Sa stiti ca nu e adevarat. Eu nu fac decat sa va laud pe unde apuc si sa-i indemn pe oameni sa va respecte, sa va pretuiasca la justa Dumneavoastra valoare, sa nu va mai injure de mama sau sa va adreseze mascari de genul “facu-va si dregu-va!” cum am vazut eu pe iutub ca fac unii cetateni. In spiritul marelui respect si consideratii pe care v-o port vine si acest al doilea post al meu dedicat Domniilor Voatre, saru’ mana!

Vreau sa va aduc la cunostinta ca exista cetateni care, prin felul de a gandi si vorbi despre institutia Politiei, ma enerveaza peste masura. Acesti indivizi, ca altfel nu pot sa-i numesc, considera de-a dreptul nepotrivit sa fiti vazuti prin crasme alaturi de oameni cunoscuti pentru inclinatiile lor spre nelegiuire, oameni apartinand asa numitei lumi interlope care va si platesc mancarea si bautura. Mai clevetesc acestia despre faptul ca asta denota cardasie si complicitate, ignorand faptul ca Dumneavoastra sunteti, desigur, intr-o misiune ander-caver. Ei nici nu banuiesc ca cele mai bune rezultate ale acestui tip de misiune apar tocmai atunci cand omul legii este in uniforma si se imbata muci, in exercitiul functiunii, alaturi de infractor. Asta pentru ca interlopul sa nu banuiasca lucratura iscusita a carei victima este. Si oare stiu acesti barfitori cati bani economiseste statul acceptand ca nota de plata sa fie achitata de interlop?

Mai zic aceste elemente declasate ale societatii noastre capitaliste ca, atata timp cat nu-i sanctionati pe cei care parcheaza anapoda, impotriva bunului simt, a semnelor si marcajelor pe care Dumneavoastra, impreuna cu o alta institutie admirabila – Primaria, le-ati plantat generos prin oras, sunteti imbecili, indolenti, lenesi si ca va doare-n cur. Nici nu le trece prin cap ca sunteti, de fapt, indulgenti, generosi, intelegatori si ca, sub haina statului, pe care cu cinste si onoare o purtati, se ascund oameni milosi si cu frica lui Dumnezeu.

Mai considera aceste spurcaciuni ca, in timp ce traficul urbei este innebunitor si cu tendinte de inrautatire, Dumneavoastra preferati sa va trageti cu masinile pe la Garoafa, Dumbraveni, Dumbravita si prin alte locuri cu aer mai curat, ocupandu-va cu chestii mult mai “simple” si “de loc stresante” cum ar fi pandirea si amendarea bietilor soferi care depasesc viteza legala cu cativa km/h. Ei n-au idee despre cat efort presupune intocmirea, conform normelor legale in vigoare, a unui proces verbal. Ca sa nu mai vorbim de doua procese verbale sau de nenumaratele procese verbale pe care, cu abnegatie si neprecupetita grija fata de cetatean, le intocmiti zilnic. Desigur, numai celor carcotasi care, dupa ce-au comis calcarea de lege si de linie continua depasind o caruta, nici n-au atata minte sa puna 50 de lei in buletin preferand sa stea pe la cozile de la circa financiara a doua zi. Asta, bineinteles, invoindu-se de la servici si vaduvind societatea si produsul intern brut de ore bune de munca.

Mintile lor spurcate si gurile lor cartitoare cred si spun ca ati putea sa va dovediti mai bine utilitatea si rostul incercand sa descongestionati traficul prin oras, fara sa gandeasca mai in profunzime si sa realizeze ca pretioasa Dumneavoastra sanatate ar putea fi afectata de traficul dens, zgomot, praf, fum si alte teribile si daunatoare noxe. Iar daca ati muri cu totii de la efectele expunerii la aceste otravuri, noi in grija cui am ramane?

O alta tema de aflare in treaba a acestor indivizi este grija care-i freaca zilnic cand, in cinci kilometri parcursi prin oras intalnesc cinci masini de politie rutiera, zece de politie comunitara si alte zeci de Loganuri de politie rurala. Toate in miscare, consumand benzina, emanand noxe si aglomerand si mai mult traficul. In superficialitatea lor revoltatoare nici prin cap nu le trece ca toate acele autoturisme se deplaseaza organizat in misiuni de maxima si capitala importanta pentru linistea si siguranta noastra, a cetatenilor. Printre injuraturi si vorbe de ocara pot fi auziti sustinand enormitati de genul ca si masinile si benzina sunt cumparate cu banii lor, ca salariile Domniilor Voastre sunt platite tot de ei si ca mai bine ati face ceva treaba decat sa va plimbati atata fara rost. Altii zic ca, structural si genetic, ati fi incapabili sa va transformati in functionari eficienti si folositori si, ca atare, ar trebui sa va luati niste slujbe care vi se potrivesc. Pastoritul sau sapatul santurilor si al ogoarelor se afla in topul ocupatiilor sugerate ca potrivite pentru Dumneavoastra de aceste bestii cu chip de oameni.

Ar mai fi si alte grozavii care se vorbesc de catre acesti colportori si dusmani ai poporului, dar nu vreau sa va rapesc din timpul atat de pretios si, vai, atat de scurt pe care il aveti dedicat cititului.
Am onoarea!

Niciun comentariu: