marți, 7 august 2007

Ramblings (fiction, of course)

Privirea arhicunoscuta dinaintea unei discutii pe teme delicatissime.

-Am citit niste chestii, acolo in caietele tale, si relizez ca esti nefericit. Asta ma intristeaza.
-Care chestii?!
-Pai scriai de unul care se trezeste langa una si care credea ca a gasit paradisul pierdut… era la persoana a treia, dar era vorba de tine, nu-i asa?
-*confused?* Ce tot spui, mai?! Era fictiune, este evident! Stii doar ca n-am lipsit noptile, langa cine sa ma fi trezit eu?! Termina cu prostiile, te rog!

Si iar acea senzatie de castrare, de nelibertate, de vinovatie fara obiect, pe care a incercat-o de atatea alte ori si cu care aproape ca avea nesimtirea sa se obisnuiasca. De frica obisnuintei si a uitarii lua caietul si scrise apasat ce mai scrisese, cu alte cuvinte, si atunci cand incepuse primul dintre caiete acum cativa ani:

"REMINDER

WHY AM I WRITING HERE:
Pentru a exorciza frici si fatarnicii, experimentand un fel de exercitiu al spovedaniei si al impartasirii simultane. Chiar si cu creionul si caietul, daca astea sunt vremurile. Nice and easy, pentru a nu rani pe nimeni. Evitand ricocheturile periculoase.

Pentru a incerca sa arunc ceva saci care inca spanzura de nacela si sa ma inalt macar pana acolo pana unde mai este un dram de oxigen, iar frigul nu te omoara ci doar te purifica un pic. (Dincolo de asta doar sfintii indraznesc).

Pentru a ma amagi ca ma revolt impotriva conventionalismelor si altfel decat pe ascuns si ca revansa mea poate fi si altfel decat ilicita.
DE AIA !!!"

3 comentarii:

Anonim spunea...

Taman ieri, fix aceeaşi faină senzaţie şi eu: "Din ce scrii tu acolo pe blog mi se pare că eşti tare tristă... Şi prea îţi expui sufletul aşa, în public..." Ce să fi replicat? Senzaţie de castr... u roman în Africa. Ce e mai "ruşinos"? A-mi ridica poalele în cap sau a vorbi despre cele ale sufletului meu? [În tot cazul, mă gândesc să îmi încui curând taraba.]

Nicu spunea...

Senzatie similara, cauze diferite... WildFlower sau cum ii zice, n-are importanta. Mie, uneori, imi pun lampa in ochi oameni care au. Importantza.

Iar omul ala de zicea ca esti "prea cu sufletul pe masă" (Cosmin, parca...)... Nu-l cunosc, iar de l-as cunoaste tot n-as putea sa-l judec. Dar pot sa spun ca nu stie ce vorbeste. Sau ca, din dragoste sincera, este overprotective...

Taraba... sa faci bine s-o lasi deschisa. Altfel as fi trist. Pentru ca, altundeva decat acolo, n-as sti unde sa te caut.

Anonim spunea...

Nici WildFlower, nici Mayflower, nici Cosmin, ci despre altii vorbeam, dar, la o adica, ce importanta are cine?.. Tot vasectomie de verb feminin se cheama.

Taraba... Adevarul e ca imi plac putinii ei musterii. Om trai si-om vedea.