miercuri, 7 noiembrie 2007

De ce modereaza Nicu comentarii

Ziceam acum vreo patru luni ca orice comentariu la ineptiile mele va fi binevenit. Promiteam ca cele tampe vor fi doar ignorate. Mi-am zis ca n-o sa activez moderari de comentarii, cenzuri si alte alea. Imi imaginam ca neamurile proaste viziteaza exclusiv site-uri de download manele si gagici. Cei alfabetizati care mi-ar fi facut onoarea sa citeasca ar fi trebuit, in naivitatea mea, sa fie doar decenti. M-am inselat.

Un oarecare Nicu a inceput cu un comment aici si a continuat aici. Daca la primul putem admite ca era tangential la topic, chiar daca ofensator, la cel de-al doilea era complet paralel si, vizibil, rauvoitor. De parca Nicu ar fi avut o frustrare grea pe care i-as fi provocat-o eu si nimeni altcineva. Numai ca eu nu stiam cine era Nicu. Un alt cititor fidel a inceput ceva atacuri pe un blog paralel, tot off topic si tot de parca i-as fi furat bicicleta. Alt comment la mine aici. Initial am crezut ca e tot Nicu dar ma inselam. Anonymous a continuat cu tampeniile, indiferent cat de tare l-au dojenit ceilalti pe acolo. La acel punct m-am enervat si am inceput sa sap dupa IPuri, provideri, locatii, timpi de vizite, etc. Big surprise! Majoritatea comentariilor erau scrise dintr-o locatie in care fusesem de vreo doua ori si unde vorbisem cu niste oameni. Si am stiut cine este si Nicu si anonimul. Pe Nicu nu-l vazusem la ochi dar cu anonimul vorbisem, polemizasem pe diferite teme, ne stranseseram mainile, mi se ceruse ajutorul, primisem chiar aprecieri, and all that crap… A fost un pic de soc… Nu ma asteptasem. Pentru ca ala care vorbise cu mine nu parea asa. Destul de matur pentru a nu-l suspecta de sunat la usa si rupt la fuga. In ciuda aerului un pic incrancenat si a unei adieri de fundamentalism ortodox, parea chiar in regula si n-as fi zis ca poate fi omul care sa se ascunda in anonimat daca are ceva de spus. Asa ca ma pregatesc sa-mi incalc un principiu si anume sa activez moderarea de comentarii. Pentru ca m-am dovedit incapabil sa ma tin de vorba si sa ignor tampeniile. Si cum nu vreau pieirea pacatosilor ci indreptarea lor n-am sa va spun acum cum ii cheama si pentru ce organizatie, chiar onorabila, activeaza.

Daca pana aici m-am adresat cititorilor mei cu un IQ mai mare de doua cifre, mai jos am sa ma adresez celor doi pe limba lor:

Nicule, ai dreptate. I’m the worst driver, I’m old, I'm gay and I'm bad! So, watch your back! Aceleasi urari si prietenului tau. Fii bun si transmite-i tu. Altfel, intr-o zi poate am sa spun si altora cine sunteti, cu nume si prenume, in ce cladire se afla IPurile de unde va scrieti mesajele si, daca chiar ma enervati rau, si ce contin HDDurile voastre de tineri ong-isti (era sa scriu onanisti, Doamne iarta-ma!). Pentru ca I'm kinda hacker too! Romgleza e pentru ca stiu ca va place atat de mult!. Hai, fuguta la traducator!
Acuma spuneti voi, nu era mai bine sa va abtineti si sa gasiti alte defulari pentru frustrarile voastre? Sau frustrarea voastra, pentru ca se pare ca aveti una comuna. Dar investighez eu si asta si atunci am sa fiu sigur. Iar daca frustrarea voastra se cheama cum presupun eu, cu atat mai rau si mai rusinos pentru voi.
************
PS (tot catre cei doi baieti) Daca va mananca rau de tot si n-o sa va puteti abtine de la comentarii, acestea vor trece doar daca vor fi semnate cu nume si prenume. Reale. Chiar si cele sarcastice sau cum vreti voi, insa cu doua conditii: Sa fie pe subiectul postului comentat si sa nu-mi deranjeze cititorii prin limbaj. Va multumesc.

12 comentarii:

Edward Chenderes spunea...

In sfarsit!!!!!!!!
Noroc ca al meu blog nu e chiar atat de "popular" inca:))
Pe mine personal ma deranjeaza moderarea comentariilor insa in cazul de fata inteleg si respect decizia.
Cu greu m-am abtinut sa nu bag niste rautati individului cu pricina la articolul cu soferii, insa am zis ca mai bine stau deoparte, I'm sure u can handle, sa bag si io niste Engloromana sau cum ii zice, poate ei nu intelege:)
sau poate ca daca ai scrie si tu ceva pentru mintile lor ascutite ai primi si tu neste comentarii favorabile.
Insa, repet, insa, eu i-as ignora.Sa vad cat de mare e gradina domnului sau cati prosti stie sa sare gardul.
Oricum, respect decizia, cu regret, tre' sa recunosc si sper sa nu fiu rejected sometimes.
Numai de bine sa auzim

Edward Chenderes spunea...

http://welcometoparadisecity.blogspot.com/2007/11/fcuk-me-hard-and-deep.html

Va rog cititi acest articol. E pentru voi "baietei".

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Enervanti sau nu, baietii au o opinie. E problema ta daca ii dai drumul sau nu pe blog. Ma indoiesc, insa, ca vei putea sparge OS-ul lor incat sa le afli ceea ce au ei pe HDD-uri. Chestia asta e destul de greu de facut si pentru avansati, mai ales daca "problematicii" tai au si un AV. Asa ca amenintari de genul "va sparg la HDD, sa mor io!" nu cred ca tin. P.S.: comentariul asta intra? :)

Aida B spunea...

au!
stiam eu ca va curge singe si a presimtit si mesajinsticla care a si depus, intelept, un mesaj "jucati-va frumos pe net!!" pe blogul ei:)
e greu de indurat libertatea asta...

Nicu spunea...

BlogDeVrancea, daca ai citit unele comentarii din exemplele pe care ti le-am dat si crezi ca toate acele chestii sunt "opinii" e "opinia" ta. "Avansat" e o chestie relativa... Hai sa definim doua notiuni deci: "Avansat" si "opinie"

Aida, parca tu spuneai ca "libertatea ta e acceptabila in masura in care nu o incaleca pe-a mea"... sau asa ceva... sau altcineva spunea. Nu conteaza. Dar chestia cu "batatura proprie" sigur iti apartine. Asmallerbang e batatura mea si de aceea imi permit sa tin afara pe cate unul.

Oricum, pentru lamurirea audientei, repet ce spuneam cuiva aseara:
Este un conflict pe care NU L_AM INCEPUT EU, la un moment dat unul din baieti a devenit OBSCEN si, tinand cont de cele de mai sus, acest ultim articol s-a publicat tocmai intru linistirea spiritelor. IN CONDITIILE MELE.

Aida B spunea...

si pusesem din astea ":)".
sigur ca am vorbit de batatura proprie si ma tin de opinie cu dintii pina ramin fara ei.
in plus, poate ca nu s-a inteles, cind spuneam, ma citez, e greu de indurat libertatea asta, inchei citatu'. aceasta proprozite adinca (aiurea, e o replica la "libertatea prost inteleasa") se refera numai si numai la "baietei".
de fapt le-o dedic, daca imi permiti aici la tine-n batatura. deci de la mine pentru ei, printre care si fanii mei, fara numar fara numar fara numar fara numar

Nicu spunea...

Aida, I got it. Nu era vreun repros. Asa suna?! Acum toata lumea e lamurita. Si tu si Adela Be. :))
Si eu ma mir uneori de capacitatile de perceptie extrasenzoriala ale lui mesajinsticla. Dar cred ca sunt tipic si general feminine :))

Aida B spunea...

adevaru' e ca mai mult Adela Be era stresata de treaba asta. ea citeste toate comentariile de peste tot si se baga in seama ca nea Ion, ca si el e om:))

puttycat spunea...

Eu am dat drumul la moderarea comentariilor prin primavara, cand m-am pricopsit cu un "fan" care simte nevoia sa ma injure si sa ma faca-n toate felurile cel putin o data pe zi. Macar tu n-ai de-astia :)

Aida B spunea...

puttycat: cum e sa ai fani din astia psihopati??:))

Gabriela Obodariu spunea...

Nici n-am intors bine capul si vad ca ma barfiti!
Despre capacitatile mele extrasenzoriale... NO COMMENT! :)

Anonim spunea...

emphasized ldrk stupid markers prondzynskis regroup eight coded lenhart lafonk archives
lolikneri havaqatsu