miercuri, 1 august 2007

Genesis sau erezie de ziua a saptea

"Sunt sigur/convins ca..." O expresie pe care o folosesc cateodata si care nu prea are acoperire. N-am nici o certitudine. Am doar indoieli. Sau am doar o singura certitudine. Sunt sigur ca Dumnezeu exista. Sub ce forma, unde, cum, de cand... asta nu stiu si poate nici nu e treaba mea sa stiu.
**********************************************************************************
Cred ca Dumnezeu ne-a creat ca sa nu fie singur. Statea El asa intr-o zi si Se plictisea. Aproape ca nu-Si mai amintea de unde vine si catre ce Se indreapta si incepuse sa Se indoiasca de propria Sa existenta. Atunci, mai in joaca, mai in serios, S-a pus pe bricolat. Vreo CINCI ZILE I-a luat sa ne faca un environment in si cu care sa ne jucam si sa-l facem praf, iar in A SASEA ZI ne-a confectionat pe mine si pe voi, cu singurul scop de a avea pe cineva care Sa-i marturiseasca existenta. Acum Se odihneste. Este ZIUA A SAPTEA. Nu mai are indoieli. Ni le-a transferat noua.
**********************************************************************************
Jung zicea ca el NU CREDE, el STIE. Ei na, l-am citit pe Jung...! Nu, nu l-am citit. L-am vazut la televizor acum cativa ani, intr-un interviu alb-negru. De unde ma-sa stia el...?! :-/ Neah, nu cred ca stia. Sau stia el ceva, ceva, asa... un pic, restul cred ca era vanitate. Nici sfintii nu stiu. Dar ei cred. Probabil ca aici e tot secretul...
**********************************************************************************
La Focsani ploua!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Da,minunat.
Se potriveste mult cu scenariul-film din mintea mea.
Eu mai cred ca Dumnezeu e peste tot...In noi..
In fiecare din noi e o bucatica de/din Dumnezeu.Ramane sa ne-o descoperim.Unii nu vor;unii nu concep asa ceva(bhai,stii ceva?eu sunt prea smecher,da?)
Dumnezeu e prietenul meu.
Tot Dunare
Ma iubeste neconditionat.
Ma asculta chiar daca il doare o masea.
Il simt in actiunile si sentimentele mele.
Il simt in Dragostea mea pentru oameni.
In Iubirea mea.
Dumnezeu nu are un caietel si ne trece acolo greselile...
De ce este zugravit de preotii nostri ca fiind un Nene Rau care de-abia asteapta sa ne bata cu toiagul?
Dar El e bun.si drept.

Nicu spunea...

Multumesc Cristina. Uitasem de postul asta si de ideea ca prezentul este cea de-a saptea zi cand El se odihneste, iar noi ne distram. In felul nostru, mai mult sau mai putin tembel. Sper si eu ca, atunci cand s-o trezi si-o vedea ce-am facut, o sa ne ierte. Din nou.

Anonim spunea...

Eu nu cred ca Dumnezeu avea suficienta "umanitate inainte sa existe oameni incat sa se indoiasca". Pentru ca la fel cum noi avem un pic de divinitate in noi si Dumnezeu prin crearea noastra a creat umanitate in interiorul si in afara sa (prin Isus Hristos)
Sunt fericit ca putem face erezie fara sa incerce nimeni sa ne arda pe rug:)

Nicu spunea...

Buogdan, eu cred ca El se indoieste si acum. De utilitatea demersului Sau de creator al nostru. "Umanitatea" este doar un concept. Ca si "Divinitatea". Sunt doua cuvinte prin care, in limitele noastre, incercam sa definim ceva. Nu prea reusim...
Iar indoiala este buna. Ne opreste pe noi sa facem lucruri foarte nesabuite, iar pe El sa fie foarte radical in ce ne priveste...

Acuma, tu sa nu iei drept axioma ce aberez eu aici... Indoieste-te! E sanatos sa ai indoieli. Idiotii au doar certitudini.